A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

СЬОГОДНІ 37 РОКОВИНИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ!

Дата: 26.04.2023 13:06
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Тридцять сім років тому сталася Чорнобильська катастрофа, що залишила глибокий слід у свідомості та душах мільйонів українців. «Мирний атом» чорним крилом радіації накрив величезні території, перетворюючи на запустіння багаті землі, приніс біль і страждання людям, для яких життя розділилося на дві частини: до і після аварії.

Першими на поклик біди прийшли найкращі – пожежники місцевої частини. Розуміючи, що навколо них вирує радіація, вони боролися з вогнем, відсікали йому шлях до сусіднього реактора. Боролися, доки не приборкали полум’я, але те, що було навколо них не зникло, а причаїлося всередині, ім’я якому – радіація.

Не зітреться з пам’яті безмежної мужності тисячі добровольців – пожежників, військовослужбовців, медиків, правоохоронців, будівельників, учених, які весни 86-го відправились на зустріч невідомій небезпеці – зупиняючи ядерну катастрофу. Кажуть, час лікує рани, але чорнобильські і через роки болять.

24 лютого 2022 року війна підступно вдерлась на ці землі. У Чорнобильській зоні російські окупанти облаштовували позиції в заражених радіацією територіях. Коли у березні росіянами була пошкоджена лінія електропередач Чорнобильської АЕС, що забезпечувала живлення системи охолодження ядерного палива, завдяки сміливості лісівників та енергетиків Житомирщини, вдалося запобігти новій ядерній катастрофі.

Попіл Чорнобиля досі не затихає у наших серцях. Тож хай палає свічка пам’яті і надії в день річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Хай полум’я свічок у наших душах зіллється в одне полум’я віри.

Ми обов’язково переможемо і будемо берегти пам’ять про цей подвиг!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень