A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Національний портал з імунізації в дії !

Дата: 28.04.2023 13:59
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

На завершення Всесвітнього тижня імунізації хочемо донести до наших громадян важливу новину: в Україні запрацював Національний портал з імунізації, розрахований як на професіоналів в сфері медицини, так і на громадян, які цікавляться питаннями  імунопрофілактики.

Презентація порталу відбулася ще у перший день Тижня, 24 квітня.

Керівник національної програми імунізації МОЗ Олександр Заіка повідомив: «Це постійно діючий портал, він буде регулярно наповнюватися, і кожен, хто проводить вакцинацію на професійному рівні або потребує вакцинації, матиме доступ до професійної, правдивої інформації, яка буде розміщуватися цьому порталі».

«На даний момент наше суспільство зустрічається зі значними проблемами у сфері імунізації, такими як низький рівень інформованості, доступності та довіри до вакцин, недостатня кількість вакцин. Портал допоможе у вирішенні цих проблем та забезпечить надійну та достовірну інформацію усім громадянам України”, - зазначила на презентації фахівець з вакцинації проєкту USAID (агентство США з міжнародного розвитку) Катерина Денисенко, 

Національний портал з імунізації — це перший в Україні профільний ресурс, присвячений всім питанням вакцинокерованих інфекцій, щеплень та використання вакцин. На порталі можна дізнатися про Національний календар щеплень дітей та дорослих та вакцини, які використовуються в Україні, групи ризику, які мають обов’язково щепитися від інфекційних захворювань та про вакцинацію за професіями.

Для фахівців є розділ “Бібліотека вакцинації”, а бажаючі можуть задати питання про щеплення та вакцини експертам. Також на порталі розміщена інформація про пункти вакцинації та наявність вакцин.

Національний портал з імунізації створено ГС (громадська спілка) «Коаліція за вакцинацію» в партнерстві з агентством США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який реалізується на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ.

Запрошуємо відвідати Національний портал з імунізації  http://vaccine.org.ua !

 

Завідувач відділення епіднагляду та

профілактики інфекційних хвороб

Богородчанського відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»                                 Надія ГЛУШКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень