Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Рекомендації щодо заходів, які необхідно здійснювати на потерпілих  внаслідок повені територіях.

Дата: 10.07.2023 11:48
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Рекомендації щодо заходів, які необхідно здійснювати

на потерпілих  внаслідок повені територіях.

 

         Під час повені існує ризик спалахів інфекційних хвороб. Прості правила гігієни допоможуть зменшити ризик інфікування людей в несприятливих умовах.

         Питне водопостачання населення повинно забезпечуватися тільки привізною та фасованою питною водою. За відсутності привізної питної води ні в якому разі не можна використовувати для пиття  воду з відкритих водойм та криниць тому, що при підтопленні у ці джерела водопостачання могли потрапити хвороботворні мікроби – збудники туберкульозу, лептоспірозу, черевного тифу, сибірки, вірусних гепатитів і т.д., яйця та личинки гельмінтів.

Важливо налагодити постачання населенню продуктів харчування гарантованої якості. Зокрема забезпечити хлібом, продуктами харчування у вигляді сухих пайків, а також організувати гаряче харчування з використанням пересувних (польових) кухонь, які гарантують якість та безпеку приготовленої їжі. Бажано створити систему  громадського харчування на місцях.

           На потерпілих від повені територіях необхідно організувати та здійснити заходи з дезінфекції та дератизації - для  профілактики інфекційних хвороб, розмноження та міграції мишовидних гризунів, як переносників збудників небезпечних інфекцій.

         Після сходу води з грунтового покриву необхідно:

- провести рекультивацію  (очистити поверхню грунту від сторонніх предметів, гілля, будівельних конструкцій, сміття, тощо та перекопати городи присадибних ділянок на  глибину 20-25 см);

- очистити індивідуальні вигрібні вбиральні (туалети), в разі переповнення водою,за допомогою асенізаційних машин та продезінфікувати хлорним вапном, або іншими дезінфекційними засобами, призначеними для цього;

- колодязі звільнити від нанесеного бруду, сміття, почистити та продезінфікувати в них воду за допомогою дозволених Міністерством охорони здоров’я України деззасобів, які внесено у відповідний державний реєстр дезінфекційних засобів, що випускаються у вигляді таблеток,  серед них добре відомі: «Бланідас», «Акватабс-8,68»,   «Жавель-клейд», «Брілліантовий міг», «Жавілар Плюс» та інші.  

- провести дератизацію в місцях можливого скупчення мишовидних гризунів;

- трупи загиблих тварин і птиці зібрати та захоронити на худобомогильниках під контролем фахівців територіального органу Держпродспоживслужби.

                                                      

 

                                      Богородчанський відділ

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь