A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Громада ліквідовує наслідки стихії 07.07.2023 року

Дата: 07.08.2023 15:45
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

Нивочин

Фото без опису

Нивочин

 

Фото без опису

Старі Богородчани (Заріччя)

Фото без опису

Старі Богородчани (Заріччя)

Фото без опису

Нивочин

Фото без опису

Нивочин

Фото без опису

Нивочин

Фото без опису

Нивочин

У зв'язку з аномальним опадами був пошкоджений міст у селі Нивочин через що,  був припинений  рух  автодоги С090101 "Богородчани - Лесівка" до навколишніх сіл громади (Нивочин, Гринівка, Лесівка).  Спільними зусиллями громадами, до 22.00 год., пошкодження моста було ліквідовано та відновлено рух автомобілів та автобусів.

Фото без опису

Фото без опису

Поряд з тим, основною проблемою громади залишається знищений лівий берег ріки Бистриця Солотвинська, що знаходиться 200 -250 метрів вище моста через дорогу С 090108 «Мукачево – Львів»  (Скобичівка- Старі Богородчани). Протягом повноводдя 7 липня 2023 року по причині ґрунтового наносу, який знаходиться перед вищевказаним мостом, берег зазнав пошкоджень, тобто велика вода забрала близько 10 м берега.

На даний об'єкт в 2020 році Дністровським басейновим Управлінням водних ресурсів виготовлено проектно-кошторисну документацію щодо регулювання русла ріки Бистриці Солотвинської від наносів та будівництва 380 м берегоукріплення.

 Дана проектно-кошторисна документація пройшла процедуру оцінки впливу на довкілля, та отримала позитивний висновок в Управлінні екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної Державної адміністрації.

Проект  « Нове будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Бистриця Солотвинська в с. Старі Богородчани вище автомобільного мосту Скобичівка – Старі Богородчани Старобогородчанської територіальної громади Івано-Франківської області» пройшов експертизу в державних експертних органах, що в свою чергу дозволяє починати будівництво.

Загалом вартість станом на 2020 рік встановила більше 8 млн гривень.

Не дивлячись на те, що будівельники практично вже могли приступати до будівництва розпочалось повномасштабне вторгнення (війна).

Відповідно до постанови від 09.06.2022р.№590 Кабінету Міністрів України фінансування та початок будівництва став неможливим.

Повноводдя сьомого липня 2023 року пошкоджено берег

Комісією ТЕП НС громади було проведено термінове засідання та зафіксовано надзвичайну ситуацію. -Відповідний пакет документів подано в управління з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської обласної Державної адміністрації.

Даний об'єкт включено до переліку об’єктів пошкоджених стихією 6-7 липня на території області, який затверджено Рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26.-7.2023 року № 12

 На даний час громаді залишається очікувати на рішення влади.

ВИРІШУЙМО ПРОБЛЕМИ ГРОМАДИ СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ!

РАЗОМ МИ СИЛЬНІ!

СЛАВА УКРАЇНІ !

ГЕРОЯМ СЛАВА !

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень