A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

29 серпня  -   День пам'яті Захисників України

Дата: 29.08.2023 14:47
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

29 серпня  -   День пам'яті Захисників України

         Щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві в Україні 29 серпня відзначається День пам'яті Захисників України, загиблих за незалежність і свободу нашої країни. Дата події обрана невипадково, адже в цю дату 29 серпня 2014 року сталася Іловайська трагедія, в якій трагічно загинули українські військові.

        День пам'яті Захисників України - Історія пам'ятного дня

        З середини серпня в місті точилися запеклі бої між окупантами та військовими ЗСУ.        24-25 серпня українські батальйони потрапили в оточення. 28 серпня в результаті переговорів було прийнято рішення про виведення українських захисників через "зелений коридор", який пролягав через соняшникові поля, тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник. Однак 29 серпня російські військові, традиційно для себе, порушило домовленості відкрили вогонь по евакуаційній колоні. За офіційними даними, 366 українських воїнів загинули, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили в полон.

        Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.

        Проте, повномасштабне вторгнення Росії 24 лютого 2022-го відкрило нову сторінку героїзму, стійкості та, на жаль, втрат. Цього року, поки триває війна до перемоги, ми не можемо ані знати точну кількість, ані назвати всіх поіменно, ані розповісти всі історії. Але ми впевнені, що українське суспільство докладе всіх зусиль, щоб наші загиблі герої були в нашій пам’яті не абстрактною цифрою. Щоб вони отримали максимальну шану, якої тільки заслуговують ті, хто віддав життя за свою країну. Щоб наша пам’ять про них була живою. 

              Пам’ятаємо і будемо пам’ятати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень