A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Цінова ситуація на споживчому ринку у вересні 2023 року

Дата: 13.10.2023 14:47
Кількість переглядів: 44

Цінова ситуація на споживчому ринку у вересні 2023 року

 

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє.  За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку у вересні 2023р. порівняно із серпнем 2023р. в області становила 0,9%, з початку року – 3,2%, в Україні (дані наведено без урахування тимчасово окупованих російською федерацією територій та частини територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) – 0,5% та 3,0% відповідно.

У вересні п.р. приріст споживчих цін на 0,2–0,9% зафіксовано у всіх регіонах України, за винятком Херсонської області, де споживчі ціни знизилися на 0,5%.

На споживчому ринку області у вересні 2023р. порівняно з попереднім місяцем  ціни  на  продукти  харчування  та  безалкогольні  напої  знизилися    на 0,4%. Найбільше (на 11,6%) подешевшали овочі. На 6,8–0,9% знизилися ціни на фрукти, продукти переробки зернових, соняшникову олію, рис, рибу та продукти з риби, сир і м’який сир (творог). Водночас на 8,2% подорожчали яйця, на 4,6–0,7% зросли ціни на сало, безалкогольні напої, м’ясо та м’ясопродукти, цукор, кисломолочну продукцію, макаронні вироби, масло, хліб.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 1,6%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,7%, алкогольні напої – на 1,6%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5% відбулося в основному за рахунок підвищення цін на оренду житла на 3,4%.

Ціни на транспорт зросли на 2,4% в основному через подорожчання палива та мастил на 4,9%, а також проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті – на 1,7%. Водночас на 3,5% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Послуги освіти подорожчали на 10,3%, а саме: середньої – на 19,8%, вищої – на 14,5%.

 

 

 

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2023 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень