A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Від початку запровадження на Прикарпатті урядового проєкту «Армія відновлення» вже 1100 безробітних осіб долучилися до виконання суспільно корисних робіт

Дата: 25.10.2023 11:17
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Від початку запровадження на Прикарпатті урядового проєкту «Армія відновлення» вже 1100 безробітних осіб долучилися до виконання суспільно корисних робіт

 

Суспільно корисні роботи – це один із видів тимчасової зайнятості, який має оборонний характер або ж слугує для ліквідації надзвичайних ситуацій, які виникли в період воєнного стану.

Основна мета організації та проведення таких робіт – це задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань та сил цивільного захисту у зв’язку з військовою агресією з боку російської федерації проти України, забезпечення функціонування економіки та системи забезпечення життєдіяльності, в тому числі соціально незахищених верств населення.

До суспільно корисних робіт залучаються зареєстровані безробітні та інші незайняті особи, зокрема внутрішньо переміщені, а також працівники функціонуючих в умовах воєнного стану підприємств, за домовленістю з керівниками.

На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними особами укладається строковий трудовий договір. Оплата праці здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та не може бути нижчою розміру мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні складає 6700 грн, що є більшою за середню виплату допомоги по безробіттю.

Від початку запровадження на Прикарпатті суспільно корисних робіт в рамках урядового проєкту «Армія відновлення» за період з 03.03.2023 по 24.10.2023 Івано-Франківською обласною службою зайнятості укладено 197 договорів на суспільно корисні роботи, до виконання яких було залучено 1100 осіб з числа зареєстрованих безробітних, в тому числі 103 внутрішньо переміщені особи. Усього за виконання суспільно корисних робіт по області виплатили вже понад 6 млн. грн.

Найчастіше безробітних Івано-Франківщини залучають до виконання таких видів суспільно корисних робіт,  як надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам середовища; заготівля дров для опалювального сезону; ремонт і будівництво житлових приміщень; надання послуг в пунктах незламності; роботи, пов'язані з підтриманням громадського порядку; організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій; плетіння захисних сіток для потреб військових.

Працівники служби зайнятості області й надалі продовжують співпрацю з місцевими органами влади щодо залучення до суспільно корисних робіт ще більшої кількості працездатних осіб з числа безробітних, що перебувають на обліку в службі зайнятості, адже організація та проведення суспільно корисних робіт в умовах сьогодення – це не лише додатковий дохід для працездатних громадян, а й вагомий внесок на підтримку економіки країни.

Якщо у вас виникають питання щодо укладання договору на проведення суспільно корисних робіт, зверніться до будь-якого структурного підрозділу Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні дані за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

Звертайтеся. Ми завжди раді вам допомогти!

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а,

м. Івано-Франківськ,

76002

(066) 3711836


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень