A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

До відома жителів району

Дата: 12.06.2017 17:11
Кількість переглядів: 1032

Фото без опису

До відома жителів району

Відповідно до Постанови КМУ від 26.04.2017р. №300 частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг газопостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу  перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі.

Для отримання частини невикористаної субсидії готівкою необхідно

до 1 вересня 2017 року

звернутись до Управління соціального захисту населення, або до уповноваженої особи сільської ради із заявою та рахунком з банківської установи.

Заява подається особисто особою, на яку призначалась житлова субсидія.

 

Якщо у складі зареєстрованих є діти, яким виповнилось 14 років терміново потрібно подати копію ідентифікаційного номера для призначення житлової субсидії на наступний розрахунковий період.

 

З 1 травня 2017 року житлові субсидії будуть перепризначатись автоматично, без звернень громадян.

 

 

Телефоном  «гарячої лінії» 2-44-77

надаються консультації щодо порядку оформлення житлової субсидії

 

 Управління соціального захисту населення

 

 

Начальнику управління соціального захисту населення

Богородчанської  РДА

Володимиру  Луніву

ПІБ заявника__________________________

____________________________________________

Адреса___________________________________

    

 

                                                              Заява

             Прошу перерахувати частину невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газопостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня 2017 року) 100 куб. метрів природного газу на особовий  рахунок в банківській установі (рахунок додається).

№ житлової субсидії__________________ _______

Особовий рахунок газопостачання______________

 

 

 

Дата                                                                                      Підпис

 

 

Що треба знати про оновлену програму житлових субсидій?

 

З 1 травня, на підставі внесених 26 квітня 2017року урядом змін у постанову № 848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату ЖКГ, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", в Україні діятиме оновлена програма житлових субсидій.

 

З урахуванням прийнятих змін у травні поточного року Упраління соціального захисту населення буде проведено перепризначення субсидій на наступний 12-ти місячний термін, яка буде розрахована на неопалювальний сезон, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

Сім’ям, які вже отримували субсидію повторно звертатися до органів соціального захисту населення та подавати документи не потрібно.

Звертаємо увагу, що заяву і декларацію про доходи необхідно повторно подавати лише сім’ям, які:

- орендують помешкання;

- мають зміни у складі сім’ї: ( хтось прописався чи виписався);

- звертаються за отриманням субсидії на тверде паливо та скраплений газ;

- виявили бажання отримувати субсидію за зареєстрованим місцем перебування.

ЧИ ВПЛИВАЄ НАЯВНІСТЬ ПРОСТРОЧЕНОЇ ЗАБОРГОВАНОСТІ З ОПЛАТИ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ НА ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ?

Після закінчення строку отримання субсидії органи соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді.

У разі отримання від організацій-надавачів житлово-комунальних послуг інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається.

Субсидія буде призначена з дати закінчення дії попередньої субсидії, якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію.

ЗМІНЕНО ПІДХІД ЩОДО ВРАХУВАННЯ ДОХОДІВ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ .

До внесення змін субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховувалась виходячи з нарахованих особам доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб, за попередній календарний рік.

Відтепер субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається виходячи із середньомісячного сукупного доходу осіб без урахування податку з доходів фізичних осіб за чотири квартали, що передують місяцю, що передує місяцю, з якого призначається субсидія, а субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива - виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік.

Під час здійснення розрахунку субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, будуть враховані доходи за період з квітня попереднього року по березень поточного року, включно.

ВИЗНАЧЕНО ТЕРМІН ОПАЛЮВАЛЬНОГО ПЕРІОДУ ДЛЯ ДОМОГОСПОДАРСТВ З ІНДИВІДУАЛЬНИМ ОПАЛЕННЯМ

Якщо раніше субсидія на опалювальний сезон призначалася з 1 жовтня до 30 квітня і перераховувалася відповідно до прийнятого рішення органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про дату початку та закінчення опалювального сезону, то в опалювальний сезон 2017/2018рр. для сімей, які користуються індивідуальним опаленням, субсидія на послугу опалення буде нараховуватись з 16 жовтня до 15 квітня.

Для тих же, хто користується централізованим опаленням, субсидія й надалі призначатиметься на період з 1 жовтня до 30 квітня та буде перераховуватись в залежності від прийнятих рішень органів місцевого самоврядування про початок/закінчення опалювального періоду.

ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ СОЦІАЛЬНА НОРМА ЖИТЛА ДЛЯ НЕПРАЦЕЗДАТНИХ ОСІБ ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ

Відтепер розмір субсидії для пенсіонерів, інвалідів та інших непрацездатних осіб буде більшою, адже соціальна норма для них збільшена майже в два рази.

Якщо в помешканні проживає одна-дві непрацездатні людини, соціальна норма, за якою їм рахуватиметься розмір субсидії, збільшується з 48,87 кв. м. (на одну особу) до 75 кв. м (на одну-дві особи).

ПРО ЩО НЕОБХІДНО ПОВІДОМЛЯТИ УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ШЛЯХОМ ПОДАННЯ ВІДПОВІДНИХ ДОКУМЕНТІВ?

Протягом місяця отримувачі субсидії повинні повідомити управління соціального захисту населення, шляхом подання відповідних документів, про наступні зміни:

- складу зареєстрованих у житлі: хтось виписався чи прописався (у такому випадку подаються також нові заява і декларація);

- соціального статусу членів сім’ї: хтось звільнився або влаштувався на роботу, став пенсіонером;

- про здійснення одноразової покупки, яка перевищує 50 тисяч гривень;

Сума субсидії, перерахованої (виплаченої) надміру внаслідок свідомого подання громадянином документів з недостовірними відомостями або неповідомлення громадянином про вищевказані зміни повертається за вимогою органу, що призначив субсидію, або безпосередньо отримувачем, або шляхом зняття відповідних сум з особових рахунків отримувачів субсидії на підприємствах –надавачах житлово-комунальних послуг.

В Управлінні соціального захисту населення діє телефон «гарячої лінії» 2-44-77 консультації щодо порядку оформлення житлової субсидії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень