A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

День рідної мови та писемності у Лесівському НВК Старобогородчанської ОТГ

Дата: 17.11.2017 17:31
Кількість переглядів: 884

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.»

Панас Мирний

Фото без опису

Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава.

Згідно річного плану у Лесівському НВК було проведено День рідної мови та писемності. На день було складено план заходів в яких брали участь, і учні школи, і  вчителі. Учні брали участь у конкурсі малюнків «Українську мову пензликом малюю…»

Фото без опису

Фото без опису

Учні писали твір на тему «Моє, ти диво калинове…».

Прімачова І.Я. провела з учнями бесіду на тему: « Українська мова наш – скарб…». У ході бесіди учні говорили скоромовки, пригадали прислів'я про мову, відгадували загадки, пригадували українські народні казки, співали пісні про рідну мову, розказували вірші, слухали легенду про виникнення рідної української мови.

Фото без описуФото без описуТакож учні разом зі своїми класними керівниками відвідали сільську бібліотеку. Тимішак М. – бібліотекар, підготували невеличку виставку книг про рідну мову. Діти ознайомилися з письменниками рідного краю: М. Яцківим, В. Бабієм, Н. Мартинцем – твори яких викладені  на виставку. Ознайомилися із різними жанрами книг які є на даний час у сільській бібліотеці.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Заходи які були присвячені Дню рідної мови та писемності, які   проводилися у Лесівському НВК, розширити знання учнів про українську мову, показали її красу та багатство за допомогою поетичного слова, українського фольклору,  розвивали мовлення учнів, а також  викликали ще більше бажання любити рідну мову, свій народ, рідну землю. Цей день пройшов для дітей весело, цікаво та повчально.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень