Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Всесвітній день дитини

Дата: 20.11.2023 08:32
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада як день світового взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

 

Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

 

Конвенція ООН про права дитини, яка є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини, була ратифікована Україною ще 27 лютого 1991 року і набула чинності 27 вересня 1991 року.

 

Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. 

Діти, як найбільш вразлива частина суспільства, гостро переживають наслідки самих серйозних суспільних проблем: криза сім’ї, бідність, соціальні проблеми, недосконалість роботи державних механізмів захисту прав тощо.

 

Сьогодні діти України зустрічають Всесвітній День Дитини під обстрілами ракет, бомб, мін, снарядів російської армії, страждають від російської агресії, спрямованої на знищення української нації. 

 

Але нікому не здолати того патріотизму, який з кожним підступним ударом лише зміцнюється у свідомості українських дітей! 

 

У Всесвітній день дитини ми приєднуємося до цієї славної ініціативи і вітаємо всіх дітей!

Вітаємо всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі!

Зі святом Вас, і нехай цей день залишить у Вас тільки приємні спогади!

 Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень