Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Щодо вивезення домашніх тварин за кордон

Дата: 06.12.2023 14:49
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Для громадян України вступили в силу оновлені правила вивезення домашніх тварин за кордон. Ці зміни стосуються умов та вимог, які необхідно виконати при плануванні поїздок з улюбленими домашніми улюбленцями.

Таким чином готуючись до подорожі з домашніми улюбленцями: собаками, котами та тхорами (фретками), призначених для переміщення за кордон, слід врахувати умови країни, до якої плануєте переміщення.

АЛГОРИТМ ВИДАЧІ ВЕТЕРИНАРНИХ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВИВЕЗЕННЯ ТВАРИН ЗА КОРДОН:

1. Спершу потрібно у ветлікаря зробити чіпування (ідентифікація тварини (за допомогою мікрочіпа (транспондера), що відповідає нормам ISO 11784 та ISO 11785) , зробити щеплення проти сказу (мінімальний вік від 12 тижнів) та оформити ветеринарно-санітарний паспорт на тварин (вказуються відомості про чипування та щеплення) у лікарні ветеринарної медицини.

2 . Потім здійснити забір крові для дослідження на титр антирабічних антитіл протягом мінімум 30 днів після дати вакцинації й не пізніше, ніж за 3 місяці до запланованої дати переміщення. Мати актуальний результат тесту для визначення антитіл до збудника сказу із позитивними результатами (дослідження має проводитись відповідно до вимог МЕБ, вміст нейтралізуючих антитіл має становити не менше 0,5 МО/мл);

3. Після забору крові провести протипаразитарні обробки, якщо це є вимогою країни-призначення та отримати ветеринарне свідоцтво Ф-1 у лікарні ветеринарної медицини.

4. Кінцевим етапом, який підтверджує здоров’я тварини та дозволяє безперешкодно подорожувати за кордоном є Міжнародний ветеринарний сертифікат.

Даний документ можна отримати шляхом обміну ветеринарного свідоцтва Ф-1, яке виготовляється у лікарні ветеринарної медицини та діє протягом 72 години (ст. 95 Закону України "Про ветеринарну медицину").

ПРИМІТКА:

* Для чіпування, вакцинації, протипаразитарних обробок тварини рекомендуємо : Ветеринарна клініка « Вет+Клінік « вул.. Шевченка 99А, селеще Богородчани, Івано – Франківської обл.;

* Зразки крові на дослідження можливе за допомогою ветеринарнарних клінік:

- Ветеринарна клініка « Вет+Клінік « вул.. Шевченка 99А, селеще Богородчани, Івано – Франківської обл.;

-"ОлВет", за адресою: вулиця Гетьмана Мазепи, 183/1, Івано-Франківськ, Івано- Франківська область, 76026;

-"Добродій", за адресою: вулиця Галицька, 124а, Івано-Франківськ, Івано- Франківська область, 76008.)

*Для оформлення ветеринарних документів : паспорта , свідоцтво Ф-1 власникам тварин звертатися у Богородчанський відділ Івано- Франківської ОДЛВМ за адресою селище Богородчани вул. Ярослава Мудрого 5. Також відділ проводить вакцинацію собак та котів проти сказу, протипаразитарні обробки.

* Для переоформлення ветеринарного документа Форми №1 на міжнародний ветеринарний сертифікат проводиться на Митному посту ВПІК Івано –Франківськ , за адресою м. Івано-Франківськ вул. Шота Руставелі, 1.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень