A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Випадки африканської чуми свиней фіксують в Київській та Харківській областях                                                                                             

Дата: 29.01.2024 14:57
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

 

Випадки африканської чуми свиней фіксують в Київській та Харківській областях

                                                                                            

Відповідно до інформації  Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, на території мисливських угідь Обухівського району Київської області зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней.

При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу від двох трупів диких свиней, Центральною випробувальною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Київській області встановлено діагноз – африканська чума свиней, відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 25.01.2024 р. № 000125 п.м./24 .

Додатково повідомляємо, що відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, в одному з особистих селянських господарств Вільхівської територіальної громади Харківського району Харківської області зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней.

Позитивний результат встановлено при дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу Регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Полтавській області, відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 25.01.2024 р. № 000163 п.м./24 .

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішенням яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків (території), зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог чинної Інструкції.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней,  рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень