Держпродспоживслужба Івано-Франківщини сприяє розширенню експортної спроможності підприємств області
18 липня 2024 року спеціалісти Головного
управління Держпродспоживслужби в Івано-
Франківській області – начальник управління
безпечності харчових продуктів та ветеринарної
медицини Іван Васьків та начальник відділу
карантину рослин управління фітосанітарної
безпеки Олег Смеркло – взяли участь у
навчальному вебінарі для менеджерів з експорту
підприємств західного регіону України на тему «Ефективне управління бізнесом
та організація ключових експортно-орієнтовних бізнес-процесів».
Учасниками стали представники та посадовці понад дев′яносто підприємств,
які ведуть зовнішньоекономічну діяльність та зацікавлені в її розширенні.
Серед основних питань, які обговорювались на вебінарі:
- провадження діяльності у сфері виробництва харчових продуктів;
- особливості документального оформлення експорту продуктів, зокрема
м′яса та м′ясопродуктів, молокопродуктів, рибопродуктів, яєчних продуктів та
продуктів бджільництва;
- умови та вимоги законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та
ветеринарної медицини, фітосанітарної безпеки щодо здійснення експорту;
- імплементація законодавства до Регламентів та Директив Європейського
Союзу;
- ознайомлення та доведення до бізнесу сучасних вимог законодавства для
здійснення експортно-імпортних операцій;
- процес реєстрації та валідації операторів ринку у системі TRACES NT;
- процедура оформлення та порядок видачі ветеринарних та фітосанітарних
сертифікатів.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області
забезпечує постійну підтримку бізнесу в межах компетенції, зокрема в питанні
розширення експорту вітчизняної продукції.