Маркування харчової продукції у період дії воєнного стану
Головне управління Держпродспоживслужби в
Івано-Франківській області нагадує споживачам
харчових продуктів, що наразі в Україні діють
певні спрощення для виробників харчових
продуктів стосовно маркування продукції
власного виробництва внаслідок вимушених змін
рецептури, які пов’язані з відсутністю або
недостатністю відповідної сировини, на період дії
воєнного стану.
В березні 2022 року Урядом ухвалено Постанову від 03.03.2022
№ 186 «Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану»
для забезпечення продовольчої безпеки держави та застосування ризик-
орієнтованого підходу при здійсненні заходів державного контролю за
харчовими продуктами, кормами та іншими товарами.
Звертаємо увагу, що наразі обов’язковою інформацією на маркуванні
харчового продукту має бути:
назва харчового продукту;
кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;
мінімальний термін придатності або дата "вжити до";
інформація про будь-які інгредієнти або допоміжні матеріали для
переробки, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість.