Безпечність харчових продуктів: термін придатності м’ясних, рибних і плодово-овочевих консервів
Нагадуємо споживачам, що не варто споживати
харчові продукти після закінчення терміну їх
придатності, навіть якщо мова іде про
продукти тривалого зберігання, зокрема м’ясні,
рибні та плодово-овочеві консерви.
Такі консерви мають зберігатися в темному
прохолодному місці, проте після закінчення
терміну придатності від них краще
відмовитись. Це пов’язано з тим, що сама тара
(бляшана банка або кришка) можуть почати виділяти шкідливі речовини, а також
є ризик накопичення ботулотоксину у самому харчовому продукті.
А у випадку, якщо консерву вже відкрили і рештки залишили в
холодильнику – її вміст варто спожити якомога раніше!
Звертаємо увагу, що Законом України «Про інформацію для споживачів
щодо харчових продуктів» визначено:
1. Якщо харчові продукти потребують спеціальних умов зберігання та/або
умов використання, такі умови мають бути зазначені в інформації про харчовий
продукт.
2. Для забезпечення належного зберігання та використання харчових
продуктів після відкриття упаковки в інформації про харчовий продукт може
зазначатися інформація про умови зберігання та/або строк споживання після
відкриття упаковки.
Тому вкотре нагадуємо – при придбанні харчових продуктів, у тому
м’ясних, рибних і плодово-овочевих консервів, споживачеві слід звертати увагу
на інформацію, зазначену на етикетці, зокрема на їх термін придатності, а також
на умови споживання після відкриття харчового продукту.
Будьте уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!