В Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини обговорили особливості проведення державних моніторингів
Спеціалісти управління безпечності харчових
продуктів та ветеринарної медицини Головного
управління Держпродспоживслужби в Івано-
Франківській області провели семінар-навчання
для інспекторів, відповідальних за виконання
планів державних моніторингів.
В ході роботи учасники розглянули та
проаналізували результати виконання планів
державних моніторингів за 2024 рік, визначили
основні проблемні питання, окреслили обсяги роботи в 2025 році.
Особливу увагу організатори заходу приділили методам та процедурам
відбору зразків харчових продуктів для лабораторних досліджень, наголосили на
правильності заповнення актів відбору зразків.
У ході обговорення фахівці, задіяні до виконання даного напрямку роботи,
мали змогу обмінятись практичним досвідом, отримати професійні поради та
рекомендації.
До слова, в 2025 році Держпродспоживслужба Прикарпаття забезпечить
проведення таких державних моніторингів:
- моніторинг залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих
тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження,
- моніторинг харчових продуктів рослинного походження,
- моніторинг кормів,
- моніторинг кормів для жуйних тварин,
- моніторинг щодо вмісту трансжирних кислот.
Метою проведення державних моніторів є визначення параметрів
безпечності та якості сировини тваринного походження, харчових продуктів і
кормів на території області.