Безпечність харчових продуктів: як обрати яйця у магазині?
Яйця – це один із найпопулярніших харчових
продуктів, який завжди можна знайти у
холодильнику у майже кожного споживача. А от як
правильно вибрати яйця в магазині, щоб бути
впевненими в їхній якості та безпечності?
Розповідаємо.
Оцініть стан упаковки. Пакування повинно бути
цілим, без пошкоджень:
якщо упаковка тріснута або сильно пом’ята,
це може свідчити про неправильне зберігання;
зверніть увагу на чистоту упаковки, забруднена тара – привід відмовитися
від покупки.
Перевірте шкаралупу. Шкаралупа має бути цілою, без тріщин, плям і
дефектів.
Пошкоджене яйце може містити бактерії, зокрема сальмонелу. Навіть одна
тріщина – вагома причина не купувати продукт.
Зверніть увагу на маркування. У разі поштучного продажу яєць
споживачеві має надаватись обов’язкова інформація про харчовий продукт,
визначена статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо
харчових продуктів». В тому числі мінімальний термін придатності яєць
(рекомендовано не більше 28 днів від дати знесення яєць).
Умови зберігання. Яйця повинні зберігатися у холодильнику. Тепло і
перепади температур скорочують термін придатності та підвищують ризики
псування.
Будьте уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!