A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Відкриття підрозділу місцевої пожежної охорони в с.Старі Богородчани

Дата: 13.10.2016 21:48
Кількість переглядів: 1781

 

 У селі Старі Богородчани Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади відкрито підрозділ місцевої пожежної охорони 

У четвер 13 жовтня напередодні  великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, а також Дня захисника України і Дня українського козацтва - в селі Старі Богородчани Старобогородчанської об'єднаної територіальної громади відкрито  підрозділ місцевої пожежної охорони.

В урочистостях взяв участь сільський голова Ярослав Здерка, директор Офісу реформ Івано-Франківської ОДА Руслан Панасюк,  начальник Управління НС Івано-Франківської ОДА Володимир Стебницький, начальника Управління ДСНС в Івано-Франківській області Ігор Оксентюк, заступник голови Богородчанської РДА Василь Поштарюк, директор КП «Старобогородчанська сільська рада» Дмитро Тимішак, місцеві священники.

Розпочався захід із вшануваня  хвилиною мовчання пам’яті за загиблими героями.

 Виступаючи перед присутніми, голова Старобогородчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади,  до якої входить 5 населених пунктів:  села Старі Богородчани, Скобичівка,  Нивочин, Гринівка та Лесівка, Ярослав Здерка підкреслив важливість відкриття нової  місцевої пожежної команди для забезпечення пожежної безпеки мешканців даних населених пунктів, подякував присутнім за допомогу та розуміння.

 

Своєю чергою,  перший заступник начальника Управління ДСНС в області Ігор Оксентюк наголосив, що важливе місце у реформах в рамках децентралізації займають питання, пов’язані з цивільним захистом населення і територій, ліквідацією пожеж  та стихійних лих  в населених пунктах. Акцент робиться  на відповідальність місцевих керівників і на ініціативу самих мешканців населених пунктів щодо створення підрозділів місцевої пожежної охорони. І  відкриття місцевої пожежної охорони в селі Старі Богородчани – це ще один доказ того, якою великою рушійної силою може бути  ініціатива місцевої громади за підтримки влади та Управління ДСНС в області. Ігор Володимирович подякував Дмитру Тимішаку, який  передав в безоплатну оренду Старобогородчанської сільської ради ОТГ приміщення одного гаражу та двох кімнат для обладнання МПК, а також самій громаді, за кошти якої проводились ремонтні роботи пожежного автомобіля.

Ігор Оксентюк також оголосив подяку за особистий внесок в підвищення безпеки та цивільного захисту населення і територій голові Старобогородчанської сільської ради ОТГ Ярославу Здерці.

Заступник голови Богородчанської РДА Василь Поштарюк по­дя­­­­­­­­кував ря­ту­валь­ни­кам та гро­­­­­­­мадам нав­ко­лишніх сіл за те, що вони долучилися до цієї  не­обхідної справи, усвідо­м­­лю­ючи всю її ва­ж­ли­­вість, а мешка­нцям села за під­т­ри­­­­мку та розуміння.

Начальник Управління НС Івано-Франківської ОДА Володимир Стебницький  підкреслив, що для вла­ди захист населення від пожеж і різного роду надзвичайних ситуа­цій є першочерговим завданням, то­му робиться все можливе, щоб на­се­­­лення району відчувало себе за­хи­­­­щеним.

Почесні гості перерізали символічну стрічку на вході до пожежного депо, після чого, як годиться, предс­та­вники ду­ховенства освя­тили при­мі­щення пожежного депо, де не­с­ти­ме службу особовий склад і пожежний авто­мобіль та побажали рятува­льникам Божого благослове­ння в їх благоро­дній справі.

Завершилося урочисте відкриття місцевої пожежної команди маленьким концертом за участю представників  сільської художньої самодіяльності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь