A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути

Зміни до порядку надання субсидії.

Зміни до порядку надання субсидії.

            Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови КМУ від 28.12.2016 р. №1022» затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення житлових субсидій та передбачено призначення субсидії на наступний період лише на підставі нових заяви і декларації визначеним категоріям осіб (пункт 2 Постанови):

15:49 11.05.2018

Увага! Борщівник Сосновського!

Увага! Борщівник Сосновського!

За останні роки набуває поширення дуже небезпечна, отруйна і дикоросла до 3-5 метрів висоти, товщиною стебла до 10 см багаторічна рослина - Борщівник Сосновського  (Heracleumsosnowskyi Manden).  Зацвітає на 2-7 рік життя, переносить заморозки до -7 -9 0 С. Основними місцями його розвитку є необроблювальні угіддя, береги потічків, річок, каналів, узбіччя доріг, деградовані луки, пасовища тощо. При контакті людини з рослиною спричиняє опіки, які важко загоюються. Землевласники і землекористувачі, які не вживають заходів боротьби з бур’янами, у т. ч. з борщівником, несуть адміністративну відповідальність за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Способи боротьби з борщівником є різні. Основних — два: хімічний і механічний. Перший полягає в застосуванні спеціальних хімічних препаратів, другий — у систематичному викошуванні рослини, особливо до початку цвітіння.  Однак хімічні препарати можна не скрізь застосовувати. Зокрема забороняється використовувати в межах населених пунктів, вздовж доріг, біля річок і потічків.  Для того, щоб механічний метод був ефективним, потрібно систематично підрізати корені на глибині 8-12 сантиметрів та багаторазово підкошувати паростки, що відростають. Не припиняти такі роботи протягом кількох років до тих пір, поки не будуть знищені всі кореневища та насіння в ґрунті. Якщо ж упущено момент і рослини зацвіли, то скошену масу (борщівник цвіте з липня і майже до вересня) обов’язково треба спалювати, бо насіння дозріває навіть тоді, коли зацвівша рослина скошена. А одна така рослина дає 15-20 тисяч летючих насінин. Причому насіння може прорости в ґрунті навіть через 10-12 років! Боротьба буде ефективною, коли проводиться одночасно в усій зараженій місцевості. Чого не слід  допускати  знищуючи зарості борщівника Сосновського: - скошувати рослини борщівника в період цвітіння і на початку дозрівання плодів; - застосовувати не зареєстровані в Україні і не рекомендовані гербіциди; - під час роботи з борщівником не можна бути роздягненим або мати незахищені ділянки тіла; - скошений матеріал не можна залишати кинутим на місці без скидання купи і спалювання; - не можна близько підходити до рослин, або заростей борщівника, брати в руки будь-які його частини, нюхати квіти, фотографуватись тощо. Виконком Старобогородчанської сільської ради вимагає від користувачів земельних ділянок вжити невідкладних заходів по боротьбі з борщівником Сосновського та недопущенню його розповсюдження.  У випадку невжиття заходів по боротьбі з бур’янами, в тому числі борщівником Сосновського, такі землекористувачі будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, а сільською радою буде  ініціюватись процедура вилучення таких ділянок та переведення їх в землі запасу сільської ради.

16:14 10.05.2018

У Старих Богородчанах відзначили День пам'яті та примирення

У Старих Богородчанах відзначили День пам'яті та примирення

08 травня 2018 року вся Старобогородчанська громада відзначила День пам'яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З цієї нагоди біля Обеліску Слави в селі Старі Богородчани відбувся мітинг-реквієм «Вогонь війни у пам'яті навічно.  «Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої світової війни” – цими словами відкрила мітинг його ведуча Василина Барабаш. Спільну поминальну панахиду відправили о. Анатолій (Українська Православна Церква Київського Патріархату святого Юрія) та о. Любомир (Українська Греко-Католицька Церкви Різдва Пресвятої Богородиці). Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв найстрашнішої війни в історії людства, пам’ять героїв Небесної Сотні, пам’ять загиблих бійців, що віддали своє життя за нашу незалежність у війні на Сході України. Щирі поетичні слова звучали від учнів Старобогородчанської школи (педагог-організатор Василишин Л. І.), а пісенний спів дарували Діана Проць та хор церкви Різдва Пресвятої Богородиці ( регент Козоріз І. Д.).  Щирі слова подяки від підростаючого покоління прозвучали для жителя Старих Богородчан – ветерана війни Гринишина Степана Івановича.  Страшні сліди і біль залишила нам війна. Сьогодні нам потрібно лиш єдине - мирна і щаслива Україна! Пам'ятаймо про безсмертний подвиг тих, хто врятував нашу землю від фашизму! Пам’ятаймо подвиг тих, хто сьогодні захищають наш мир і спокій.

14:06 10.05.2018

Звернення до Старобогородчанської сільської ради ОТГ

Звернення до Старобогородчанської сільської ради ОТГ

До сільської ради надійшло звернення Івано-Франківського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» щодо надання допомоги жителям села Устеріки, що входить до складу Білоберізької ОТГ Івано-Франківської області. Звернення викликане тим, що внаслідок непоправного лиха – пожежі, яка сталася вночі 27 квітня 2018 року в Устеріківській ЗОШ І-ІІ ст.. вогнем повністю знищено 2-й поверх будівлі, перекриття і оздоблення 1-го поверху, виведено з ладу систему опалення, пошкоджено шкільну та побутову техніку, обладнання. У скрутному становищі опинилися 80 дітей, які змушені добиратися до найближчого навчального закладу більше 10 км. Вкрай обмежений бюджет Білоберізької ОТГ робить дуже складним вирішення проблеми відбудови шкільного приміщення. В зв’язку з цим просимо депутатів сільської ради підтримати пропозицію щодо надання фінансової допомоги жителям с. Устеріки шляхом передання субвенції сільському бюджету Білоберізької ОТГ. Ознайомитися з текстом звернення можна за посиланням: https://rada.info/upload/users_files/04357265/91fe40621409448d26a3bcf4145f9894.pdf

13:53 07.05.2018

Відбулася двадцята сесія Старобогородчанської сільської ради

Відбулася двадцята сесія Старобогородчанської сільської ради

04 травня 2018 року відбулася двадцята позачергова сесія Старобогородчанської сільської ради. Сесію відкрив та вів сільський голова Ярослав Здерка. В роботі сесії взяли участь секретар сільської ради Ірина Долотко, заступники сільського голови Юрій Іванишин та Іван Лесів, старости сіл, працівники виконавчого апарату сільської ради, представники громадськості. На розгляд сесії було винесено два питання:

14:03 05.05.2018

На гостини до бібліотеки

На гостини до бібліотеки

Чудового весняного і, по-літньому, теплого дня гамірно було в книгозбірні с.Нивочин.  Це вихованці дошкільної групи Нивочинського НВК разом із своїми вихователями завітали в гості на свято під назвою «На гостини до бібліотеки", яке відбулося 2 травня 2018 року. Спільними зусиллями завідувачки бібліотекою Л.В.Павлюк та вихователів Т.В.Говери, Н.В.Дидич, помічника вихователя Н.П.Данилюк проведено знайомство дітей з бібліотекою. Дошкільнятам розповіли як з’явилася книга, ознайомили із правилами поведінки у книжковому домі та пояснили чому потрібно берегти книги.  Хлопчики та дівчатка розказали бібліотекарю свої улюблені казки. Вони дружно відгадували загадки, були активними та проявили неабиякі знання під час проведення казкової вікторини, відгадуючи назви казок за малюнкам, та уривками,  грали в ігри.  Після перегляду улюбленого мультфільму більшості дітей «Свинка Пепа»" учасники заходу ознайомитись із книжковою виставкою «В гостях у казки». Веселі дітки повернулись до дитячого садочку, а на згадку про зустріч залишилися світлини, враження, гостинці та бажання знову прийти до бібліотеки, адже любов до книги їм прививають вихователі.

08:31 03.05.2018

1000 відвідувач у ЦНАПі Старобогородчанської ОТГ

1000 відвідувач у ЦНАПі Старобогородчанської ОТГ

24.04.2018 року у центрі надання адміністративних послуг Старобогородчанської ОТГ зареєстровано 1000 відвідувача, який звернувся за отриманням адміністративної послуги "видача довідки про склад сім’ї або осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні".

16:06 24.04.2018

Танцювальний коллектив сільського клубу села Гринівка зайняв третє місце на VI Міжнародному конкурсі-фестивалі хореографічного мистецтва STANISLAVIVDANSEFESTIVAL 2018

Танцювальний коллектив сільського клубу села Гринівка зайняв третє місце на VI Міжнародному конкурсі-фестивалі хореографічного мистецтва STANISLAVIVDANSEFESTIVAL 2018

Дебют маленьких танцюристів - Гринівчан на обласній сцені VI Міжнародного конкурсу-фестивалю хореографічного мистецтва  STANISLAVIVDANSEFESTIVAL 2018,  що відбувся 21-22 квітня 2018 року у Івано-Франківську.

09:46 23.04.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень