Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути

Стартує Бюджет участі Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади 2020 року

Стартує Бюджет участі Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади 2020 року

Цільова програма «Бюджет участі Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади» встановлює та регулює систему взаємодії влади Старобогородчанської ОТГ та її жителів щодо реалізації проектів за рахунок коштів бюджету ОТГ. Процес партиципаторного бюджетування  (Бюджет участі) -це процес складання, розгляду, відбору, затвердження, виконання проектів, звітування про їх виконання. Участь в цьому процесі можуть брати ініціативні жителі та групи громадян, громадські об’єднання та організації, інші інституції громадянського суспільства, які ведуть свою діяльність на території Старобогородчанської ОТГ. Основні параметри Бюджету участі Старобогродчанської ОТГ на 2020 рік

10:31 12.02.2020

Благодійна акція "Молодіжка колядує"

Благодійна акція "Молодіжка колядує"

Вже традиційною стала благодійна акція "Молодіжка колядує", в рамках якої члени Молодіжної ради Старобогородчанської ОТГ та активна молодь колядують в установах громади, а також у депутатів, підприємців, громадських активістів та меценатів. Кошти, зібрані в рамках акції, молодь передає на потреби сімей вразливих категорій? Так, в 2020 році, сума зібраних коштів склала 17 250 UAH, 100 PLN, 20 USD!  Вся сума була розподілена між трьома сім'ями нашої громади, в яких є діти з інвалідністю - сім'я Тимофійчук з с. Гринівка та сім'ї Савчин і Зубик з с. Старі Богородчани. Члени Молодіжної ради завітали з колядою до цих сімей і передали кошти батькам, а дітям подарували теплі привітання та побажання!!! Щиро дякуємо всім, хто не залишився осторонь нашої благодійної акції!!! Завдяки нашим спільним зусиллям в трьох сім'ях громади повірили у Різдвяне диво!!! 

15:37 21.01.2020

Новий всеукраїнський проект «Мережі енергоменеджерів» стартує у Івано-Франківській області

Новий всеукраїнський проект «Мережі енергоменеджерів» стартує у Івано-Франківській області

Асоціація міст України за підтримки Уряду Німеччини розпочинає новий всеукраїнський проект із розбудови мереж енергоменеджерів, що направлений на зниження енергоспоживання громадами усіх рівнів. Перша установча зустріч мережі енергоменеджерів Івано-Франківської області відбудеться у середу 20 грудня у Івано-Франківську. В Україні 78 тисяч установ, що фінансуються за рахунок бюджетних коштів: як державного, так і місцевих рівнів. Витрати енергоресурсів на опалення бюджетних установ в Україні у 2-3 рази вищі, ніж у країнах ЄС на ці ж потреби. З метою зменшення споживання енергоносіїв у комунальній сфері Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» за підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччини виступила з ініціативою створення мереж енергоменеджерів. Мережа енергоменеджерів передбачає об’єднання фахівців органів місцевого самоврядування, відповідальних за впровадження заходів з енергоефективності та енергозбереження. Відібрані на конкурсних засадах міста та ОТГ, підписуючи на першій установчій зустрічі Меморандум про спільні наміри, стають офіційними членами мережі та регулярно (3-4 рази на рік) зустрічаються та обмінюються власним практичним досвідом та професійними знаннями щодо впровадження заходів з енергоефективності та енергозбереження у своїх муніципалітетах. Як показує закордонний досвід, завдяки таким регулярним зустрічам підвищується ефективність та збільшується кількість впроваджених заходів з енергоефективності в 2 рази. Пілотними регіонами для розбудови мереж енергоменеджерів були обрані три регіони, а саме Івано-Франківська, Житомирська та Дніпропетровська області. У п’ятницю 20 грудня 2019 р. об 11:00 у м. Івано-Франківськ за адресою: вул. Незалежності, 40 (готельний комплекс «Надія», зала № 3) розпочнеться перша установча зустріч мережі енергоменеджерів Івано-Франківської області. На першій зустрічі технічний експерт з енергоефективності Юлія Сабатюк розповість детальніше про мету, формат та перспективи діяльності мережі в Україні. Потім відбудеться представлення міст-учасників пілотної мережі та урочисте підписання Меморандуму про наміри працювати над досягненням спільної мети. Після обіду передбачено коротку презентацію від Володимира Шимкіна, президента ГО “Центр Сприяння Житловим та Муніципальним Реформам”, щодо запуску нового механізму фінансової підтримки з підвищення енергоефективності громадських будівель, що можуть отримати громади. Після чого розпочнеться безпосередня робота членів мережі, зокрема напрацювання пропозицій щодо наступних засідань.

10:15 19.12.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень