A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути

Вшанування стрільців куреня «Месники»

Вшанування стрільців куреня «Месники»

24.03.2019 року, в с. Лесівка Старобогородчанської ОТГ краяни вшанували стрільців куреня «Месники», які загинули 17(20).03.1945 року в кровопролитному бою в лазах (лісі) між селами Лесівка – Саджава. В 11-ій годині у місцевому храмі Апостолів Петра і Павла УГКЦ була відправлена недільна Свята Літургія. У двохсотлітньому храмі такої кількості вірян буває тільки у великі свята. Разом з місцевими мирянами молились ветерани ОУН-УПА, члени громадської організації «Івано-Франківська обласна організація «Чорний Ліс», директор музею Степана Бандери в с. Старий Угринів Степан Лесів. Після закінчення Служби Божої всі поїхали в урочище «Гора», де поховані 75 вояків УПА куреня «Благого». До місця вшанування героїв прибули мешканці навколишніх сіл та дочка загиблого героя Євдокія Гнатюк. О 13 годині розпочався захід по вшануванні загинувших вояків з куреня «Месники». Панахиду за упокій душ наших героїв відправили о. Віктор Буянов церкви Апостолів Петра і Павла УГКЦ села Лесівка та о. Володимир Петришин церкви Святого Архістратига Михаїла ПЦУ с. Саджава, який пішки прийшов (3 км) зі своїми мирянами. Під час відспівування «Вічної пам’яті» полеглим віддані триразові сальви. Учасники художної самодіяльності села Лесівка, під керівництвом Марії Стефанців, яка більше сорок років працює завідоючою клубом в селі, вшанували полеглих героїв коротенькою художньою програмою.

13:55 29.03.2019

Індивідуальні сміттєві контейнери у кожний двір громади!

Індивідуальні сміттєві контейнери у кожний двір громади!

В результаті реалізації проекту “План удосконалення послуги поводження з твердими побутовими відходами” в рамках проекту “Децентралізація приносить кращі зміни та ефективність (”DOBRE”)”, вчора 20 березня 2019 року у місцевій громаді Гринівка проводилася видача контейнерів для сміття, придбаних за кошти бюджету громади. 1 листопада 2018 року за рахунок коштів програми ”DOBRE”, нам було доставлено  в Старобогородчанську ОТГ спецавтомобіль для збирання сміття.

12:10 21.03.2019

Вечір пам'яті "Вічна слава і пам'ять Героям Небесної Сотні"

Вечір пам'яті "Вічна слава і пам'ять Героям Небесної Сотні"

Події 18-20 лютого 2014 року стали нашим болем. Ці дні для кожного свідомого українця закарбовані кров’ю. В мережі зараз масово з’являються фото і відео з кривавими подіями і кожного року їх стає все більше. Ми передивляємось їх і повертаємось в ту атмосферу. Ця рана ятриться вже 5 років і залишиться назавжди в наших серцях. Та час іде, наштовхуючи нас на певні роздуми чи змушуючи нас робити певні висновки. Звісно, залишається і багато запитань. Одним із відкритих є запитання, як говорити з молоддю, щоб дати їй можливість перейнятися подіями п’ятирічної давності та допомогти зрозуміти, за що тоді люди віддавали життя на Майдані. І наша відповідь – неформально, із кавою чи чаєм у руках на комфортних диванах, чи кріслах-грушах, де молодь може дискутувати про ті події на рівні із депутатами, громадськими активістами, представниками влади чи духовенства. Саме тому в молодіжному просторі STBogoHub, що в Старих Богородчанах було проведено неформальний вечір пам’яті Героїв Небесної Сотні. Учасники заходу переглянули відео про Майдан, члени молодіжної ради – Василь Попадич та Лілія Магдій, нагадали присутнім про важливість Революції. Також молодь підготувала літературну композицію, де читці у темному залі із запаленими свічками під музичний супровід зачитали вірші про Героїв Небесної сотні. А учениці Старобогородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. виконали танець «Свіча». Танцівниці в чорних костюмах також тримали запалені свічі, які в напівосвітленому залі під час танцю миготіли, мов душі героїв, що піднімаються в небеса. Свої думки щодо подій на Майдані висловили о. Дмитро Романюк, заступник голови Старобогородчанської ОТГ – Юрій Іванишин, депутат сільської ради ОТГ – Володимир Петришин, голова ГО «Цетр Рівних Можливостей» - Леся Клим’юк та актина молодь громади. Піднімались під час зустрічі дискусійні питання, адже, на думку деяких учасників заходу, у революції провалів є багато, як і багато сьогодні спекуляцій на подіях Євромайдану. Говорили і про Старшого брата, про Росію і чи дійсно ми ніколи не будемо братами…. Закінчилася зустріч переглядом документального фільму «Зима, що нас змінила» Пройшли роки, але, на жаль, ми не маємо того, про що так мріяли. Звісно, Революція Гідності не була даремною. Ми отримали урок, який дався нам дуже великою ціною.

18:30 21.02.2019

Результати конкурсу

Результати конкурсу

21.02.2019 року відбувся конкурс на заміщення вакантної посади директора Комунального підприємства Старобогородчанської сільської ради ОТГ. На розгляд конкурсної комісії була подана одна заява від Тимішака Д.М. На засіданні комісії Тимішак Д.М. представив свою програму розвитку Комунального підприємства Старобогородчанської сільської ради ОТГ на 3 роки, та відповів на питання членів комісії. За результатами конкурсу, комісією було прийнято рішення визнати Тимішака Д.М. переможцем, та пропонувати сільському голові Здерці Я.М. укласти з ним контракт терміном на 3 роки. План розвитку Комунального підприємства Старобогородчанської сільської ради ОТГ

12:30 21.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень