A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути

Старобогородчанську об'єднану територіальну громаду відвідали представники Швеції

Старобогородчанську об'єднану територіальну громаду відвідали представники Швеції

22 вересня 2017 року Старобогородчанську сільську раду об’єднаної територіальної громади відвідали представники U-LEAD. В ході зустрічі підписано угоду між компанією  «SKL Internfational» (Швеція), Старобогородчанською сільською радою та підрядною організацією «Престиж-захід» про реалізацію проекту «Капітальний ремонт частини адмінприміщення для облаштування Центру надання адміністративних послуг». Відповідно до даної угоди ремонтні роботи в приміщенні ЦНАПу мають розпочатися вже 28 вересня. У підписані угоди взяли участь Старобогородчанський сільський голова Ярослав Здерка, заступники сільського голови Юрій Іванишин, Іван Лесів, начальник ЦНАПу сільської ради Ганна Тимків та представники Швеції. 

19:51 24.09.2017

У селі Старі Богородчани відбулася "Майстерня професій"

У селі Старі Богородчани відбулася "Майстерня професій"

22 вересня 2017 року біля Старобогородчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. відбувся профорієнтаційний інтерактивний дитячий захід «Майстерня професій»,  мета якого – дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях. Його організували Богородчанський районний центр зайнятості. В заході взяли участь учні 5-7 класів Старобогородчанської, Гринівської загальноосвітніх шкіл та Нивочинського НВК.  Свої професійні навички школярам демонстрували працівники медичної галузі, пожежники, поліцейські, тракторист, водій шкільного автобуса, юрист, бухгалтери сільської ради, бібліотекар школи, перукар, продавець, офіціант, тістороб, лаборант молокозаводу та багато інших.  Кожен учень мав можливість спробувати себе  у всіх, представлених професіях. Школярі отримували паспорт, карту представлених професій, яка дала можливість «влаштуватись на роботу». Після короткого майстер класу від фахівців своїх галузей видавалася заробітна плата гривниками, яку діти витрачали у крамниці подарунків на території школи. В заході взяли участь:  директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Михайло Горбаль, директор  Богородчанського районного центру зайнятості Володимир Кобилюк , директори районних центрів зайнятості  області, працівники Богородчанського районного центру зайнятості. Представників та гостей ярмарки професій привітали:  директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Михайло Горбаль, заступник Старобогородчанського сільського голови Юрій Іванишин,    директор Богородчанського районного центру зайнятості Володимир Кобилюк та директор Старобогородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. Тарас Гринишин.

19:11 24.09.2017

Cемінар програми ДОБРЕ щодо удосконалення послуг на місцевому рівні

Cемінар програми ДОБРЕ щодо удосконалення послуг на місцевому рівні

Протягом 14-15 вересня 2017 року в м. Тернопіль проходив семінар програми DOBRE «Удосконалення послуг на місцевому рівні». Старобогородчанську об’єднану територіальну громаду представляли заступник сільського голови Юрій Іванишин та начальник ЦНАПу Ганна Тимків. В ході семінару за участю спеціалістів та експертів програми ДОБРЕ обговорили питання основних складових послуг на місцевому рівні, якості їх надання та шляхи покращення. Крім того, учасники зустрічі обмінялися досвідом з практики надання послуг в об’єднаних територіальних громадах, ознайомилися з практичними прикладами реалізованих проектів у громадах, зокрема щодо водопостачання населених пунктів, будівництва та утримання місцевих доріг, поводження з твердими побутовими відходами, вуличного освітлення. 

16:02 18.09.2017

Старобогородчанську ОТГ відвідали представники органів місцевого самоврядування, голови та члени Громадських Рад Луганської та Донецької областей

Старобогородчанську ОТГ відвідали представники органів місцевого самоврядування, голови та члени Громадських Рад Луганської та Донецької областей

В рамках Програми «Відновлення та розбудова миру» компонент 2 «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації», який реалізується ПРООН за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції 13 вересня 2017 року Старобогородчанську ОТГ відвідали представники органів місцевого самоврядування, голови та члени Громадських Рад Луганської та Донецької областей з навчальним візитом на тему:

11:58 18.09.2017

Навчальний тур в м. Люблін (Польща)

Навчальний тур в м. Люблін (Польща)

За підтримки програми «U-LEAD з Європою» протягом 5 по 8 вересня 2017 року відбувся навчальний тур представників об’єднаних територіальних громад Івано-Франківської області в м. Люблін (Польща) з метою вивчення та впровадження кращих практик у сфері житлово-комунального господарства.  Старобогородчанську ОТГ у складі делегації представляв заступник сільського голови Юрій Іванишин.  В ході поїздки учасники делегації відвідали гміну Любартув та вивчили досвід поводження з твердими побутовими відходами, зокрема ознайомилися з роботою гмінного пункту роздільного збору комунальних відходів, відвідали місцевий сміттєпереробний завод.  Представники гміни Острувек поділилися досвідом функціонування місцевого органу самоврядування: схему бюджету, функціонування адміністрації, реалізовані інвестиційні ініціативи, а також представили місцеву школу та гмінний пункт роздільного збору комунальних відходів. Під час відвідання міста Острув Любельський учасники делегації відвідали  модернізовану школу, зокрема: інтернат, їдальню, майстерню, штольню, шкільні класи, а також ознайомилися з впровадженням заходів по підвищенню енергоефективності: опалення біомасою, термомодернізація, опалення сонячними батареями тощо. Також відвідали  Дім соціальної допомоги (заклад опіки для осіб з інтелектуальним недорозвитком та відхиленнями) в Оструві Любельському та Майстерню терапевтичних занять (заклад, що займається денною реабілітацією людей з особливими потребами). Під час туру учасникам від обох країн вдалося обмінятися досвідом у впровадженні кращих практик децентралізації та закласти основи для майбутньої співпраці.

16:11 13.09.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень