A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути

Зустріч представників об’єднаних територіальних громад Івано-Франківської області з представниками Департаменту розвитку та інвестицій Марамуреської повітової ради (Румунія)

Зустріч представників об’єднаних територіальних громад Івано-Франківської області з представниками Департаменту розвитку та інвестицій Марамуреської повітової ради (Румунія)

З ініціативи та за підтримки Івано-Франківського ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» 02 серпня 2017 року відбулася зустріч представників об’єднаних територіальних громад Івано-Франківської області з представниками Департаменту розвитку та інвестицій Марамуреської повітової ради (Румунія) з питань налагодження партнерства для реалізації спільних транскордонних проектів.  У зустрічі взяв участь заступник сільського голови Юрій Іванишин, який представив громаду та запропонував пріоритетні напрями для написання спільних проектних заявок у рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства УГОРЩИНА-СЛОВАЧЧИНА-РУМУНІЯ-УКРАЇНА 2014-2020, зокрема щодо удосконалення первинної ланки охорони здоров’я на місцевому рівні. «Транскордонне партнерство – це вагомий механізм залучення інвестицій для розвитку громад двох країн України і Румунії», – підсумував директор ВП ЦРСМ та висловив щиро сподівання на швидкий пошук партнерів і успішне написання та реалізацію проектів.

08:37 03.08.2017

Тренінг Антикорупційні механізми для ОТГ

Тренінг Антикорупційні механізми для ОТГ

01.08.2017 року та 02.08.2017 року представники  Старобогородчанської об'єднаної територіальної громади взяли участь у дводенному навчанні "Антикорупційні механізми в ОТГ". На якому розглядались такі питання:

19:17 02.08.2017

Експерти ГО “Центр Політичних Студій” розкажуть жителям Прикарпатських ОТГ про антикорупційні механізми

Експерти ГО “Центр Політичних Студій” розкажуть жителям Прикарпатських ОТГ про антикорупційні механізми

Для представників Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади 1-2 серпня 2017 року експерти з ГО “Центр Політичних Студій” проведуть дводенні навчання в рамках проекту “Запобігання корупції в об’єднаних територіальних громадах”. Під час заходів учасникам розповідатимуть про антикорупційні механізми та інструменти, які варто впровадити у новостворених громадах. На заході розглядатимуть наступні питання: Що таке корупція? Як вона виглядає на місцевому рівні? Чому необхідно  боротись з корупційними проявами? Аналіз бюджету громади і корупційні ризики. Наглядові ради комунальних підприємств, вимоги до прозорості та підзвітності роботи. Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в діяльності органів місцевого самоврядування ОТГ. Проект “Запобігання корупції в об’єднаних територіальних громадах” реалізується в рамках програми DOBRE громадським партнерством “За прозорі місцеві бюджети”. Івано-Франківську область в партнерстві представляє громадська організація “Центр Політичних Студій”. Контактна особа: Світлик Віталій Євгенович тел.: +380 66 125 84 25 електронна скринька: svitlyk.v.e@gmail.com 

22:01 26.07.2017

Організаційна зустріч з експертами проекту "ДОБРЕ" з питань місцевого економічного розвитку

Організаційна зустріч з експертами проекту "ДОБРЕ" з питань місцевого економічного розвитку

26 липня 2017 року Старобогородчанську об’єднану територіальну громаду відвідали експерти з економічного розвитку проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності» (ДОБРЕ)». У організаційній зустрічі з визначення потреб в місцевому економічному розвитку громади взяли участь сільський голова Ярослав Здерка, заступники сільського голови Юрій Іванишин та Іван Лесів, секретар сільської ради Ірина Долотко, депутат сільської ради, підприємець Михайло Каратніцький, старости сіл, працівники сільської ради. Учасники засідання обговорили перспективи розвитку економіки громади та вирішили створити робочу групу з економічного розвитку Старобогородчанської ОТГ.

16:07 26.07.2017

У Старобогородчанській об'єднаній територіальній громаді утворено молодіжну раду

У Старобогородчанській об'єднаній територіальній громаді утворено молодіжну раду

25 липня 2017 року відбулося організаційне засідання Молодіжної ради при Старобогородчанській сільській раді об'єднаної територіальної громади. Молодіжна рада – це консультативно-дорадчий, представницький орган з питань молодіжної політики, покликаний сприяти взаємодії Старобогородчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади, виконавчих органів сільської ради та молоді Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади. До складу молодіжної ради увійшли 19 молодих активістів, висунутих  жителями населених пунктів громади, громадськими організаціями. На першому засіданні обрано керівний склад молодіжної ради, а саме: головою молодіжної ради обрано Лесю Клим’юк, заступником голови – Андрія Присяжного, секретарем – Христину Лесів. Молодіжна рада утворена  за сприянням Громадського центру «Ділові ініціативи» в рамках проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» в Івано-Франківській області, що реалізується програмою DOBRE Global Communities   та фінансується USAID. Перед присутніми виступили заступник голови правління ГЦ «Ділові ініціативи» Тетяна Кулик, заступник голови правління Агенції місцевого розвитку м. Бурштин Олександра Шаган, заступник сільського голови Юрій Іванишин, координатор від громади в програмі DOBRE Ганна Тимків.

22:32 25.07.2017

Підписано договір про співпрацю з районним центром зайнятості

Підписано договір про співпрацю з районним центром зайнятості

24 липня 2017 року відбулося підписання договору про співпрацю  між Старобогородчанською сільською радою об’єднаної територіальної громади та Богородчанським районним центром зайнятості. Договір підписали сільський голова Ярослав Здерка та директор районного центру зайнятості Володимир Кобилюк. Згідно даного договору, його учасники зобов’язуються спільно діяти у сфері сприяння зайнятості населення та створення нових робочих місць на території громади. На даний час фахівці районного центру зайнятості вже проводять у приміщенні сільської ради особисті прийоми мешканців громади з метою надання інформаційно-консультаційних послуг, в тому числі щодо умов та порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та обліку осіб, які шукають роботу, призначення допомоги по безробіттю та необхідного переліку документів. Підписання договору є черговим кроком на шляху  наближення соціальних послуг до жителів громади.

15:17 24.07.2017

"Школа громадських лідерів ОТГ"

"Школа громадських лідерів ОТГ"

21-22 липня 2017 року представники Старобогородчанської ОТГ взяли участь у навчальному  заході "Школа громадських лідерів ОТГ" який організував  Громадський центр «Ділові ініціативи».

19:00 22.07.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень