A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути

Дитяче танцювально-розважальне свято у БК с.Старі Богородчани

Дитяче танцювально-розважальне свято у БК с.Старі Богородчани

02 липня 2017 року у Старобогородчанському Будинку культури відбулася дитяча танцювально-розважальна програма за участю танцювального колективу Будинку культури, учасників клубу спортивно-бального танцю «Фантазія» із Богородчан (Дмитра Долотка, Ольги Білоус, Валентина Герина та Мар'яни Савчин), а також Діани Проць, яка розважала присутніх своїм співом. Діти виступали у різних танцювальних стилях. Це був і народний танець, і сучасний, і бальний. А ведучими свята були Богдан Козоріз та Андрій Григоровський, який виконував роль Джека Горобця.

21:13 10.07.2017

Представники Старобогородчанської об'єднаної територіальної громади взяли участь у Партнерському форумі в м. Чернівці

Представники Старобогородчанської об'єднаної територіальної громади взяли участь у Партнерському форумі в м. Чернівці

7 липня 2017 року у Чернівцях відбувся Партнерський Форум в рамках програми U-LEAD з Європою Мета—пошук партнерів для підготовки і реалізації програм транскордонного співробітництва Україна—Румунія,Угорщина—Словаччина—Румунія—Україна. У форумі взяли участь представники об’єднаних територіальних громад Чернівецької та Івано-Франківської областей, місцевих громадських організацій, що співпрацюють з громадами, а також представників муніципалітетів Румунії. Перед учасниками виступила Генеральний Консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован.  В рамках заходу відбулось представлення пріоритетів програм сусідства «Румунія-Україна 2014-2020», «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020», кращих проектних практик учасників заходу. Також презентовано напрями та можливості муніципальної співпраці ОТГ Чернівецької та Івано-Франківської областей, а також партнерів з румунських міст Ясси та Ботошани. Старобогородчанську об’єднану територіальну громаду представляв заступник сільського голови Юрій Іванишин, який окреслив можливі напрямки співпраці громади у реалізації проектів. Зокрема він відзначив, що Старобогородчанська громада запрошує до співпраці іноземних партнерів у рамках транскордонного співробітництва у сфері покращення медичних послуг населенню, впровадженню заходів по підвищенню енергоефективності, збереження навколишнього природного середовища. Наступного дня представники об’єднаних територіальних громад Івано-Франківщини відвідали Глибоцьку об’єднану територіальну громаду, де ознайомилися з роботою Центру первинної медико-санітарної допомоги та центру надання адміністративних послуг. 

16:51 10.07.2017

Участь представників Старобогородчанської ОТГ у тренінгу  на тему Ґендерно-орієнтоване бюджетування

Участь представників Старобогородчанської ОТГ у тренінгу на тему Ґендерно-орієнтоване бюджетування

Два дні 3 та 4 липня 2017 року у Старобогородчанській ОТГ Івано-Франківської області відбувся Тренінг для громад-партнерів програми  “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)” на тему  Ґендерно-орієнтоване бюджетування: як і навіщо враховувати потреби різних груп населення  в стратегіях, проектах, програмах, бюджетах.

22:28 09.07.2017

Учні шкіл Старобогородчанської громади взяли участь у фіналі конкурсу "Юніор бізнесу 2017"

Учні шкіл Старобогородчанської громади взяли участь у фіналі конкурсу "Юніор бізнесу 2017"

04 липня 2017 в конференц-залі готелю "Станіславів", в м. Івано-Франківську, відбувся фінал щорічного конкурсу "Юніор бізнесу", який проводиться в рамках реалізації проекту "Активна молодь на ринку праці – підвищення якості професійного та підприємницького навчання в українських навчальних закладах з використанням методів моделювання". Серед п’ятнадцяти команд-фіналістів свої бізнес-ідеї презентували учні шкіл нашої громади.

15:05 06.07.2017

Візит представників Білорусі та Польщі в Старобогородчанську громаду

Візит представників Білорусі та Польщі в Старобогородчанську громаду

На початку липня 2017 року  проходив навчальний візит громадських активістів з Білорусі  на Прикарпаття. Даний візит організований громадською організацією «Інформаційно-аналітичний центр «Громадський Простір» (Україна)  разом з партнерами з Польщі, Фонд Stowarzyszenie Wschodnioeuropejskie Centrum Demokratyczne (Варшава) з метою ознайомлення гостей з Білорусі з трансформаціями, які відбуваються в Україні після Революції Гідності, зокрема і в контексті реформи децентралізації.  3 липня 2017 року учасники відвідали Старобогородчанську об’єднану територіальну громаду. Зокрема, вони побували на стадіоні села Скобичівка,  де отримали можливість побачити результати реалізації проекту – переможця обласного конкурсу, відвідали місцеву пожежну охорону, ознайомилися з роботою сонячної електростанції «Старобогородчанська – 1», побачили хід ремонтних робіт в дитячому садочку с. Нивочин. З цікавістю гості нашої громади оглянули дитячий садок «Джерельце», автомобіль швидкої медичної допомоги Старобогородчанської амбулаторії, який був придбаний у результаті реалізації проекту, що фінансувався за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, ознайомилися з ходом робіт по благоустрою центральної частини села Старі Богородчани, ремонтом частини приміщення адмінбудинку сільської ради для відкриття Центру надання адміністративних послуг. Сільський голова Ярослав Здерка та заступник сільського голови Юрій Іванишин  представили перші кроки та успіхи громади , поділилися своїм досвідом залучення коштів у розвиток сіл через реалізацію проектів, озвучили проблемні питаннями, що виникають в роботі громади. Голова ГО «Агенція розвитку громад Богородчанського району» Тарас Рашкевич поділився із першими результатами проектів «Ресурсні центри на базі сільських бібліотек – «Острів Надії» громади та місцевої влади для реалізації місцевих ініціатив» та «Інвестиція в політичну грамотність учнів – майбутній розвиток об’єднаних територіальних громад», який реалізувала ГО «Агенція розвитку громад Богородчанського району» (Івано-Франківська область). Найцікавішим у ході кількагодинної бесіди була розповідь про те, що спонукало громади до об’єднання та як вдається в громадах знаходити порозуміння. В кінці зустрічі учасники висловили сподівання на подальшу співпрацю для налагодження партнерських відносин.

17:08 05.07.2017

Відбулася шістнадцята сесія Старобогородчанської сільської ради

Відбулася шістнадцята сесія Старобогородчанської сільської ради

04 липня 2017 року відбулася шістнадцята сесія Старобогородчанської сільської ради. Сесію відкрив та вів сільський голова Ярослав Здерка. В роботі сесії взяли участь заступник сільського голови Юрій Іванишин, працівники виконавчого комітету сільської ради, представники громадськості. На розгляд сесії було винесено дев’ятнадцять питань. Зокрема, депутати заслухали звіт сільського голови про роботу Старобогородчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади, затвердили регламент Старобогородчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади, затвердили співфінансування проекту «Капітальний ремонт адмінприміщення Старобогородчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади для створення та повного функціонування ЦНАПу», внесли зміни до загального фонду сільського бюджету, затвердили перелік проектних заявок проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, прийняли рішення про утворення молодіжної ради при сільській раді Старобогородчанської ОТГ, внесли зміни до складу виконавчого комітету Старобогородчанської сільської ради, а також розглянули цілий ряд земельних питань. Проекти рішень з трьох питань: «Про затвердження порядку призначення керівників загальноосвітніх  навчальних закладів та навчально-виховних комплексів Старобогородчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади», «Про затвердження типового контракту з керівником загальноосвітніх  навчальних закладів та навчально-виховних комплексів Старобогородчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади», «Про затвердження статутів загальноосвітніх  навчальних закладів та навчально-виховних комплексів Старобогородчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади» були направлені на доопрацювання у відповідну профільну комісію.

23:26 04.07.2017

Представники громади взяли участь в нараді в Управлінні Держпраці в області

Представники громади взяли участь в нараді в Управлінні Держпраці в області

29 червня 2017 році в Управлінні Держпраці в Івано-Франківській області відбулася нарада з представниками міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад по питанню виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 р. № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Нараду провів начальник Управління Держпраці Ігор Росипайло. Учасники зібрання обговорили питання реалізації виконавчими комітетами міст та об’єднаних територіальних громад повноважень щодо державного контролю за додержанням законодавства про працю. У нараді взяв участь заступник сільського голови Старобогородчанської ОТГ Юрій Іванишин.

16:27 29.06.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень