Старобогородчанська громада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

«І мене в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій, Не забудьте пом’янути не злим, тихим словом»

З 04 по 11 березня у СтаробогородчанськомуЗДО ясла-садку «Джерельце» відбувся тематичний тиждень роисвячений творчості Т.Г.Шевченку. Під час запланованих заходів діти були ознайомлені з життєписом великого сина українського народу, вчилися наслідувати та виконувати його заповіти. Виховання любові і поваги до спадщини, яку нам залишив поет – основна мета проведених заходів. Діти повинні усвідомлювати себе українцями, а Україна і Шевченко – невіддільні. Нехай у їхніх допитливих очах запалиться вогник любові до всього рідного і українського, а у памяті закарбується девіз під яким проходив Шевченківський тиждень у нашому садочку: «Шануймо слово Кобзаря».

10:16 14.03.2019

Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон

Березень - перший місяць весни. І , напевне, не  випадково в ці весняні дні з'явився на    світ провісник, пророк, геній нашої  Батьківщини. Доля приготувала чимало випробувань:бідність, кріпацтво,сирітство,арешт, заслання, але Кобзар не зрікся своїх переконань і пробудив народ.  Шевченко- гордість , слава,скарб  нації. Творчість поета вражає простотою і актуальністю. З нагоди 205-ї  річниці з дня народження   Тараса Григоровича Шевченка у Нивочинській гімназії було проведено свято"Шевченко - великий син свого народу", вікторину"У вінок Кобзареві", конкурс декламаторів поезій, ілюстрації до творів,перегляд  відеопрезентації...

13:21 13.03.2019

Тематичний вечір "Наша дума наша пісня"

07 березня 2019 року в Гринівському клубі спільно з школою і бібліотекою відбувся  тематичний вечір до 205-ї річниці Т.Г. Шевченка " Наша дума наша пісня". Вокальний колектив заспівав пісні "Думи, мої думи", "По діброві вітер виє". Пісня "Така її доля" прозвучала у виконанні Марії Зубик. Уривок з вистави "Наймичка" у виконанні Івашко Христини, Фаниги Тетяни і Володимира Загірняка. Прочитали вірші А.Гринів, М.Гложик, Л.Тимофійчук, К.Сенич, Т.Фанига, Х.Івашко, В. Цюрпіта, М.Прімачова, С.Вагіль. Після закінчення свята були різні конкурси.

11:57 12.03.2019

Відчуй радість читання творів Т.Г.Шевченка

9 березня 2019 року, у Старобогородчанській бібліотеці відбулися  шевченківські читання «Відчуй радість читання творів Т.Г.Шевченка», присвячені 205-ій річниці з дня народження геніального українського поета, драматурга, художника, борця за волю народу – Тараса Григоровича Шевченка.

11:48 12.03.2019

Поетичний акорд «Сторінками поезії Шевченка»

Березень - це місяць, який для українців, є, без сумніву, місяцем Тараса Шевченка. Цей перший місяць весни бібліотека с.Нивочин розпочала з поетичного акорду «Сторінками поезії Шевченка». Учні другого і третього класів, затамувавши подих, слухали про Шевченка як про вразливого душею і чистого серцем генія. Діти читали його вірші та уривки, слухали та підспівували пісні "Зоре моя вечірняя", "Садок вишневий коло хати". В рамках заходу проведено творчий конкурс «Шлях до Кобзаря», вікторину «Знавці творів Т.Шевченка» та «Чарівний кросворд».

12:28 05.03.2019

Засідання міжшкільного методичного об'єднання вчителів філологічного профілю на базі Старобогородчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів

04.03.2019 року на базі Старобогородчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося міжшкільне  методичне об'єднання вчителів філологічного профілю. Вчитель української мови та літератури Колібабчук О.М. провела відкритий урок на тему: "Василь Симоненко - лицар на білому коні".

11:43 05.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень